Home » Свят » Си Дзинпин за срещата с Байдън: Беше направен правилният избор

Си Дзинпин за срещата с Байдън: Беше направен правилният избор

Сподели новината

Китайският президент Си Дзинпин смята за правилен избора на посока за по-нататъшно развитие на отношенията със САЩ, който беше направен по време на неотдавнашната му среща с президента на САЩ Джо Байдън в американския щат Калифорния, съобщава вестник Global Times.

„Бъдейки на исторически етап, ние заедно направихме правилния избор“, цитира изданието китайския лидер. По думите му така ще оценят срещата потомците.

За това дали Китай и САЩ трябва да се считат за съперници или все още трябва да се считат за партньори, Си Дзинпин каза: „Това е фундаментален и всеобхватен въпрос.“

По време на преговорите между китайския президент и Байдън страните се договориха да възстановят диалога на равноправна основа между военните ведомства на двете страни, включително работни срещи на министрите на отбраната, консултации по въпросите на морската сигурност и телефонни разговори на ниво командири на бойни командни зони.

Освен това ръководителите на двете държави решиха да започнат междуправителствен диалог за насърчаване на проекти в областта на изкуствения интелект. Те се договориха да разширят двустранното сътрудничество в областта на туризма и образованието, както и взаимодействието между правоприлагащите органи, по-специално за изпълнение на съвместни програми за борба с трафика на наркотици.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар