Home » Свят » Според Лойд Остин войната в Украйна вече е отслабила военния потенциал на Русия

Според Лойд Остин войната в Украйна вече е отслабила военния потенциал на Русия

Сподели новината

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че войната в Украйна вече е отслабила военния потенциал на Русия, съобщи Асошиейтед прес.

След среща днес със съюзници и партньори в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия Остин заяви, че откакто Русия е започнала инвазията, сухопътните ѝ сили са понесли "доста значителни" загуби, изгубили са и много техника и вече са използвали много прецизно управляеми боеприпаси.

Той заяви, че "всъщност по отношение на военния потенциал те са по-слаби, отколкото в началото, и ще им бъде трудно да възстановят част от този си потенциал, докато продължават военните действия поради санкциите и търговските ограничения, които им бяха наложени".

Искаме да сме сигурни, отново, че те нямат същия вид способност да тероризират съседите си, каквато видяхме в началото на този конфликт", каза Остин.

Министърът разкритикува предупреждението на руския външен министър Сергей Лавров, че заплахата от ядрен конфликт "не бива да се подценява".

Остин заяви, че "не е полезно и е опасно" да се отправят агресивни заплахи и "да се спекулира с използването на ядрени оръжия".

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар