Home » Свят » Срещу глобалното затопляне! Лондон планира 1,6 милиарда лири за климатични проекти

Срещу глобалното затопляне! Лондон планира 1,6 милиарда лири за климатични проекти

Сподели новината

Британският премиер Риши Сунак ще отдели £1,6 милиарда за климатични проекти на срещата на COP28, съобщи АП.

Средствата ще включват £316 милиона за проекти за енергийни иновации и са част от обещанието за екологични инвестиции от £4 милиарда.

"Светът даде амбициозни обещания на предишните срещи на върха на COP за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5 градуса.

Но времето за обещания вече изтече – това е ерата за действие. Знаем, че технологиите и иновациите, от които се нуждаем, за да защитим планетата, са на разположение.

Това са могъщите офшорни вятърни паркове, захранващи Обединеното кралство, до слънчевата енергия, преобразуваща електричество в Африка". Това каза британският премиер преди срещата на върха.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар