Home » Свят » Сръбският министър-председател: Тъкър Карлсън ще посети Сърбия в средата на годината

Сръбският министър-председател: Тъкър Карлсън ще посети Сърбия в средата на годината

Сподели новината

Министър-председателят на Сърбия, Ана Бърнабич, обяви, че американският журналист Тъкър Карлсън ще посети Сърбия в средата на годината, съобщава Танюг и БТА.

Вниманието на медиите в Дубай беше привлечено от факта, че премиерът на Сърбия, Ана Бърнабич, се срещна вчера с Тъкър Карлсън и проведе разговор с него по време на участието си в един от панелите по време на Световната правителствена среща.

"Той знае много за Сърбия, каза, че планира да дойде в Сърбия в средата на тази година, че изключително уважава и цени президента Александър Вучич и аз му казах, че го очаквам с нетърпение. Поздравих го за смелостта да направи едно наистина феноменално интервю с президента на Руската федерация, защото в днешния свят, бих казала, цензурата е повсеместна“, каза Бърнабич пред репортери.

Днес сръбският премиер Ана Бърнабич продължава посещението си в Дубай, където се очаква да има двустранни срещи с официални лица на Световна правителствена среща и да участва в откриването на Форум на правителствените услуги. Бърнабич ще присъства на подписването на Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на изкуствения интелект между сръбското Министерство на информацията и телекомуникациите, Института за изкуствен интелект на Сърбия и Съвета за напреднали технологии на ОАЕ. Меморандумът ще бъде подписан от министър Михайло Йованович, директора на института Дубравко Чулибрк и генералния секретар на Съвета на ОАЕ Фейсал Ал Банай.

Бърнабич започна първия ден от Срещата на върха с двустранни срещи с чуждестранни официални лица. Тя първо се срещна с министъра по въпросите на изкуствения интелект на ОАЕ Омар Султан Ал Олама, с когото обсъди възможностите и потенциала на тази технология. Тя разговаря и с египетския си колега Мустафа Мадбули за възможностите за сключване на споразумение за свободна търговия между двете страни. По време на срещата с директора на МВФ Кристалина Георгиева Бърнабич заяви, че очаква БВП на Сърбия да нарасне с 3,5 процента и че Георгиева е похвалила сръбската фискална политика.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар