Home » Свят » Столтенберг: Подгответе се за дълга война в Украйна

Столтенберг: Подгответе се за дълга война в Украйна

Няма да има бърз край на войната в Украйна, предупреди ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг. "Повечето войни продължават по-дълго, отколкото се очаква, когато започват. Затова трябва да се подготвим за дълга война в Украйна", каза Столтенберг в интервю за германската медийна група Funke, цитиран от БГНЕС.

През юни Киев започна контраофанзива, отблъсквайки укрепените руски позиции в южната и източната част на страната, но постигна ограничени успехи.

"Всички ние желаем бърз мир", каза Столтенберг. "Но в същото време трябва да признаем: ако президентът (Володимир) Зеленски и украинците спрат да се бият, страната им вече няма да съществува.

"Ако президентът (Владимир) Путин и Русия положат оръжията си, ще имаме мир".

Относно амбициите на Украйна да се присъедини към Алианса Столтенберг заяви: "Няма съмнение, че Украйна в крайна сметка ще бъде в НАТО."

По време на срещата на върха на алианса през юли Киев се е "приближил до НАТО", каза той. "Когато тази война приключи, ние се нуждаем от гаранции за сигурността на Украйна. В противен случай историята може да се повтори", добави той.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар