Home » Свят » Стотици „изгубени“ пратки на Royal Mail и Hermes се продават на търг в Ebay

Стотици „изгубени“ пратки на Royal Mail и Hermes се продават на търг в Ebay

Сподели новината

Онлайн купувачите се опасяват, че личната им информация се продава в eBay, след като мистериозни продавачи бичуват неизпратени колети, които все още са в опаковката им. Редица хора изразиха тревога, след като видяха списъци на уебсайта на търга, в които се вижда, че продавачите искат до £ 140 за пакет артикули, включително всичко от електричество до бижута.

Рекламите показват снимки на колети, разположени на пода, като някои описания твърдят, че данните на клиентите са премахнати само „когато е възможно“, а други признават, че дори не са отворили пощата. Купувачите се притесняват, че личните им данни са вътре в касовите бележки или поръчват разпечатки с информация, които придружават артикулите.

Крис Форд, който е от Есекс и ръководи група за поддръжка на потребители, каза: „[Обявите са] страшни за гледане. Фактът, че личната информация на хората може да бъде предадена по този начин, без никаква реална мисъл, е отвратително.
Някои изображения показват къде продавачът е надраскал черна писалка върху адреси на опаковката или е откъснал етикетите – но изглежда, че върху тях все още има етикети или дори адресите се четат под писалката. Джейн Доусън от Дагенхам в Лондон добави: „Наистина е тревожно. Ако тези артикули наистина не са доставени, откъде знаете, че данните на хората и фактурите също не са там.

От: 1den.bg

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената