Home » Свят » Стреляха по македонски кмет, шофьорът му се бори за живота си

Стреляха по македонски кмет, шофьорът му се бори за живота си

Сподели новината

Стреляха по македонски кмет, шофьорът му се бори за живота си

Снимка: БГНЕС

Стрелба по кмета на община Арачиново в Северна Македония. Шофьорът на кмета е тежко ранен. Извършителите са неизвестни.

Те са стреляли от движеща се кола. Целта на стелбата е била кметът, но той се е отървал невредим. В момента полицейски хеликоптер издирва извършителите. Всички входове и изходи от общината са напълно блокирани.

„Доведен е един човек на около 30 години. Има огнестрелна рана в гръдния кош, необходима е спешна операция“, каза пред македонските медии Нексат Якупи, директор на Клиниката по гръдна хирургия.

Пред болницата са се събрали близки на ранените и полиция. Инцидентът се случва два дни преди началото на предизборната кампания. Община Арачиново се намира на 10 километра от Скопие и е населена предимно с етнически албанци, пише bTV.

 В териториите, за които се смята, че са рискови ще има засилено полицейско присъствие по време на парламентарните и президентските избори, съобщи министърът на вътрешните работи Панче Тошковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар