Home » Свят » Съюзниците успешно събраха средствата за закупуване на 800 хиляди снаряда за Украйна

Съюзниците успешно събраха средствата за закупуване на 800 хиляди снаряда за Украйна

Сподели новината

Съюзници на Украйна успешно са събрали почти цялата сума, необходима за закупуването на 800 хиляди снаряда, съобщи агенция Bloomberg, цитирана от News.bg. Зад инициативата за финансирането стои Чехия.

Агенцията твърди, позовавайки се на свой източник, че снарядите могат да бъдат закупени в трети страни и доставени в Украйна в рамките на няколко седмици.

През февруари на Мюнхенската конференция чешкият президент Петр Павел обяви, че страната му е открила 800 хиляди снаряда извън Европа – половин милион с калибър 155 мм и 300 хиляди с калибър 122 мм, които страните, които ги притежават, са готови да незабавно да продадат.

Чешката република започна набиране на средства и координира тази операция.

Освен самата Чехия средства са готови да дадат Германия, Франция, Полша, Канада, Нидерландия, Дания, Латвия и Литва.

Според агенцията още през тази седмица министрите на отбраната на тези странни, участващи в тази операция, могат да обсъдят подробностите за доставката и графика за доставка.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар