Home » Свят » С морска вода! Израелската армия планира да наводни тунелите на „Хамас“

С морска вода! Израелската армия планира да наводни тунелите на „Хамас“

Сподели новината

Израел обмисля възможността да наводни мрежата от подземни тунели на "Хамас" в ивицата Газа с морска вода с помощта на помпи, разкри The Wall Street Journal. Водещият делови вестник цитира американски официални лица.

Според вестника около средата на ноември израелската армия е инсталирала големи помпи за изпомпване на морска вода на около километър и половина северно от бежанския лагер Ал-Шати.

Всяка от най-малко пет помпи може да изтегли вода от Средиземно море и да изпомпва хиляди кубически метри вода на час в тунелите на "Хамас", за да ги наводни. В началото на миналия месец Израел уведоми Съединените щати за тази възможност.

Според събеседниците израелската страна не е взела окончателно решение, но не изключва подобен план.

Изданието отбелязва, че в САЩ това е прието нееднозначно. Някои са загрижени, че наводняването на тунелите ще застраши водоснабдяването на ивицата Газа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар