Home » Свят » Тайното оръжие на Путин

Тайното оръжие на Путин

Сподели новината

Забележителните успехи на Украйна в Черно море подчертават какво може да се постигне, когато страните-партньори преодолеят фобията си от ескалация и осигурят достатъчно оръжия на украинските въоръжени сили, без да налагат изкуствени ограничения върху използването им. Както пише американският аналитичен център Atlantic Council, страхът на Запада от руската ескалация е „тайното оръжие на Путин“, предаде агенция УНИАН.

Въпреки че 1000-километровата фронтова линия на конфликта почти не се премести през последните дванадесет месеца, събитията на други места показват, че военен пробив все още може да бъде реалистична възможност. Най-динамичните събития от войната през 2023 г. се случиха в Черно море. Въпреки липсата на собствени военни кораби, Украйна успя да принуди флота на Путин да отстъпи.

Отбелязва се, че този забележителен украински напредък вече може да стане основа за победа над Русия. Украйна е в състояние да подготви почвата за евентуално поражение на Руската федерация, като вземе предвид този опит. Може би най-вече напредъкът на Украйна в морето потвърждава безсмислието на руските заплахи и пълната глупост на желанието на Запада да избегне ескалацията на всяка цена. Официалните лица в Кремъл използват заплашителен език, защото смятат, че на Запада му липсва решителност.

В продължение на близо две години западните лидери се оставиха да бъдат плашени от Русия. Те лишиха Украйна от оръжията, от които се нуждаеше, за да спечели войната, от страх да не провокират Путин. Този катастрофален подход само удължи враждебните действия и насърчи Кремъл. Сега трябва да бъде болезнено ясно, че нищо не е по-вероятно да провокира още и още руска агресия от продължаващата слабост на Запада.

Западните страни най-накрая трябва да дадат на Украйна инструментите за прекратяване на войната. Западният страх от руска ескалация е тайното оръжие на Путин. Крайно време е да го разоръжим.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар