in ,

Талибаните са подпалили жена, защото не харесали какво им е сготвила

20120105.txzihcicfr

Талибаните продължават с терора срещу цивилни беззащитни граждани, особено жени – въпреки обещанията си, че ще спазват човешките права. Sky News съобщи, че жени са били изгорени до смърт, други са били принудени да се омъжат за талибански бойци, а трети – да проституират.

Една жена е била подпалена от талибански бойци в четвъртък в северната част на страната, защото терористите не харесали храната, която тя им сготвила. Това разкри афганистански съдия, избягал в САЩ, позовавайки се на свои източници. Все повече афганистанки биват принуждавани да проституират, а много млади момичета – да се омъжат за талибани.

Във вторник говорител на талибаните се зарече, че няма да има отмъстителни атаки и че правата на жените и малцинствата ще бъдат зачитани при новата и по-умерена версия на ислямисткия режим, който управляваше страната през 90-те години. Но почти всички тези обещания сега са нарушени – само дни, след като талибаните поеха контрол над цялата територия на страната след изтеглянето на американските войски.

Световните агенции съобщават за брутални посегателства и атаки срещу граждани в Афганистан от страна на талибаните. Много хора са пребивани или убивани, само защото притежават националния флаг на Афганистан. Освен това терористите преследват афганистанци, които са оказвали помощ на САЩ и натовските им съюзници през последните 20 години. Талибаните освен това по брутален начин са екзекутирали полицейски началник, който се е противопоставял на тяхното управление.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

640 420 proveriavat obmenni biura za nepozvoleni valutni kursove

Чейндж бюра мамят чуждестранни туристи по морето

15825517 403

21 август 1991 г. Победата на Горбачов срещу превратаджиите