Home » Свят » Танцуващата с Путин австрийска министърка стана шеф в Роснефт

Танцуващата с Путин австрийска министърка стана шеф в Роснефт

Бившият външен министър на Австрия Карин Кнайсъл вече е член на борда на директорите на руската петролна компания „Роснефт“. Тя е била номинирана за поста през март от правителството на Русия, пише Der Spiegel. 

През 2018 г. Кнайсъл стана известна с това, че на сватбата си е танцувала с руския президент Владимир Путин – почетен гост на тържеството. 

Тогава в медиите се появиха и снимки, на които се вижда как австрийката „отстъпва пред Путин“.

В своя защита Кнайсъл тогава заяви: „Руският президент се поклони предварително и аз отговорих на този поклон с реверанс. Не става въпрос за подчинение“. 

Тя заемаше поста външен министър от 2017 до 2019 г. А през 2020 г. стана ясно, че Кнайсъл работи като гост-автор в руската пропагандна телевизия Russia Today.

Вестник „Guardian“ отбелязва, че Кнайсъл следва стъпките на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, който се сприятели с Путин още докато заемаше поста. Той е член и председател на съвета на директорите на “Роснефт“ от четири години.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената