Home » Свят » Тбилиси обвини Киев: Искате да пренесете тази война на грузинска земя

Тбилиси обвини Киев: Искате да пренесете тази война на грузинска земя

Сподели новината

Номинираният за грузински премиер Иракли Кобахидзе обвини днес Украйна, че иска да пренесе войната на грузинска територия, след като властите на Грузия заловиха камион с експлозиви, пътуващ за Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Грузинската Служба за държавна сигурност заяви вчера, че е заловила тайна пратка с експлозиви, пътуваща за руския град Воронеж и скрита в акумулатори, която е преминала от Украйна през територията на Румъния, България и Турция.

Инцидентът напомня взривяването на Кримския мост през октомври 2022 г., за което Москва твърди, че е извършено от Киев с използването на експлозиви, скрити в камион, изпратен от Украйна и преминал отново през няколко трети страни.

"Това за пореден път потвърждава нещо, което високопоставени представители на украинското правителство по принцип открито заявяват, че са искали и вероятно все още искат: втори фронт в нашата страна", каза номинираният за грузински премиер, цитиран от "Интерпреснюз".

Кобахидзе беше номиниран за приемник на Иракли Гарибашвили, който подаде оставка като министър-председател миналата седмица, за да позволи на управляващата от 2013 г. в страната партия "Грузинска мечта" да номинира нов кандидат за премиер на изборите тази година.

Украинското посолство каза, че разглежда обвиненията на грузинската Служба за държавна сигурност, "отнасящи се до участието на украински граждани в незаконни дейности" и призова Тбилиси да не политизира инцидента, посочва Ройтерс.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар