Home » Свят » Тръмп спечели събранията на републиканците в Северна Дакота в навечерието на Супер вторник ВИДЕО

Тръмп спечели събранията на републиканците в Северна Дакота в навечерието на Супер вторник ВИДЕО

Сподели новината

Бившият президент Доналд Тръмп победи бившия посланик в ООН Ники Хейли в събранията на републиканците в Северна Дакота в понеделник, прeдаде NBC News, отбелязвайки още една победа по пътя си към номинацията за президент на Републиканската партия.

Състезанието в Северна Дакота беше последното преди Супер вторник, денят от календара за номиниране на президентските избори за 2024 г. с най-много заложени делегати.

Хейли победи досега само във Вашингтон, окръг Колумбия, но спечели други делегати от щатите с предсрочно гласуване.

Тръмп ще вземе всички 29 делегати от Републиканската партия на Северна Дакота, ако спечели поне 60% от гласуването в целия щат. Ако не го направи, делегатите ще бъдат разпределени пропорционално между бившия президент и Хейли въз основа на окончателното гласуване в цялата страна.

Демократите от Северна Дакота ще проведат първични президентски избори на 30 март.

Във вторник 865 делегати — или 36% от всички делегати в надпреварата — ще бъдат "заложени" в над дузина щати.

Кандидатът, който спечели мнозинството от делегатите на партията — 1 215 от общо 2 429 делегати — преди Републиканската национална конвенция това лято, ще бъде номинираният.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар