Home » Свят » Убиха 19 души по време на сблъсъци в Конго

Убиха 19 души по време на сблъсъци в Конго

Най-малко 19 души, включително един войник, бяха убити при междуобщностни сблъсъци в западната част на Демократична република Конго (ДРК), на 190 км от столицата Киншаса. Това съобщи министърът на комуникациите и медиите, говорител на правителството Патрик Муяя Катембве след заседание на Съвета на министрите на ДРК.

Селото е изгорено. Сблъсъците, които се случиха на 11 септември, включват общности от етническите групи Теке и Яка. По време на заседанието на Министерския съвет, според агенцията, е отбелязано, че милициите Яка разширяват дейността си в райони на провинция Централно Конго, която граничи с провинция Киншаса.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар