Home » Свят » Украинската посланичка в САЩ: Ситуацията на фронта е критична

Украинската посланичка в САЩ: Ситуацията на фронта е критична

Сподели новината

Киев изпитва критичен недостиг на военна техника, по-специално на ракети. Все още обаче има достатъчно желаещи да се бият.

Това каза посланичката на Украйна в САЩ Оксана Маркарова в интервю за Bloomberg. Тя също изрази оптимизъм, че американските законодатели ще излязат от задънената улица и ще гласуват за помощта към Киев.

Маркарова заяви, че в Украйна все още има достатъчно хора, които искат да се бият срещу руския агресор, защото защитават домове те си, но критично се изчерпват ракетите в арсенала на ЗСУ.

Маркарова приветства приемането в Сената на решение за по-нататъшно разглеждане на законопроекта за отпускане на допълнителна помощ на Украйна, Израел и Тайван. Маркарова е „много доволна да чуе, че решението е получило силна двупартийна подкрепа“. "Разбира се, това все още не е окончателно, но това е само първата стъпка в правилната посока. Няма алтернатива тази подкрепа да продължи", отбеляза Маркарова.

Украйна в момента се намира в критичен момент, защото очаква Вашингтон да вземе решение дали да продължи военната и финансова помощ към Киев. Само часове по-рано руският президент Владимир Путин заяви в интервю за Тъкър Карлсън, че Русия ще се бие срещу Украйна „до края“.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар