Home » Свят » Украйна: Не преговаряме с терористи

Украйна: Не преговаряме с терористи

Сподели новината

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов заяви, че никакви ракетни удари и обстрели на родилни домове не са в състояние да принудят Украйна да седне на масата за преговори с Руската федерация при нейните условия.

„Преговорите с терористична държава са само през погледа на Украинските сили за отбрана" , написа секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана в Туитър часове след поредната терористична атака на Русия – този път срещу родилно отделение.

Украинският президент Володимир Зеленски призова Съвета за сигурност на ООН да предприеме действия за прекратяване на руските въздушни удари срещу жизненоважна инфраструктура в страната му, оставили за пореден ден украинските градове без електричество и отопление пред настъпващата зима.

Русия предприе масиран ракетен обстрел на територията на Украйна, което доведе до спиране на ядрени електроцентрали и причини смъртта на мирни граждани в столицата Киев. Само през днешния ден по нас бяха изстреляни 70 ракети. Това е руската формула на терора, заяви Зеленски, като уточни, че да били поразени болници, училища, транспортна инфраструктура и жилищни райони. Украйна очаква да види "много твърда реакция" на въздушните удари от страна на света, добави той.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар