Home » Свят » Финландия ще постави бариери на руската граница в полунощ

Финландия ще постави бариери на руската граница в полунощ

Сподели новината

Финландия ще постави бариери на финландско-руските гранични пунктове, които планира да затвори в полунощ местно време (22:00 ч. по Гринуич), съобщи финландската гранична охрана в петък, цитирана от Ройтерс.

Правителството на Финландия реши да затвори четири от деветте си гранични пункта с Русия в отговор на търсещите убежище, влизащи в скандинавската страна през източната ѝ граница.

"Нашата цел е да използваме бариерни устройства, за да предотвратим влизането", заяви пред репортери ръководителят на граничната охрана по международните въпроси Мати Питканити, като добави, че мерките на Финландия са отговор на промените в граничната политика на Русия.

Над 200 кандидати за убежище, пристигнали във Финландия тази седмица, доведоха до това, че финландските лидери призоваха Русия да изпрати хора до границата, обвинение, което Русия отрече.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар