Home » Свят » „Хамас“ и Израел прекратяват огъня

„Хамас“ и Израел прекратяват огъня

Сподели новината

В ивицата Газа ще бъдат свалени оръжията, но само временно. Очаква се и десетки заложници да бъдат разменени.

Временното прекратяване на огъня между израелската армия и палестинските радикални групировки "Хамас" и "Ислямски джихад" ще продължи пет дни. Това пише ливанското издание "Аш Шарк", като се позовава на източници, запознати с проекта на споразумението, което се обсъжда сега между двете страни чрез посредници, предаде БТА.

"Бойците от "Хамас" и "Ислямски джихад" се съгласиха да освобождават всеки ден по 10 заложници, държани в плен от 7 октомври, срещу 30 палестинци, намиращи се сега в израелски затвори", казват източниците. Израел, на свой ред, се е съгласил да пуска ежедневно между 100 и 300 камиона с хуманитарна помощ за населението на Газа, допълва изданието, цитирано от ТАСС.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар