Home » Свят » Хасан Насрала: Израел ще направи най-голямата грешка в историята си

Хасан Насрала: Израел ще направи най-голямата грешка в историята си

Сподели новината

Празнична стрелба с огнестрелни оръжия отекна в Бейрут днес по случай първата реч на лидера на ливанското шиитско "Хизбула" Хасан Насрала от началото на войната между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас" на 7 октомври, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Хиляди хора се събраха на площад в южно предградие на ливанската столица, за да гледат излъчваната по телевизията реч на Насрала.

Лидерът на "Хизбула" произнася речта си ден след като сблъсъците между ливанското движение и израелската армия по протежение на израелско-ливанската граница достигнаха най-интензивната си точка, откакто започна войната между Израел и "Хамас".

Операцията, предприета от "Хамас" на 7 октомври, беше на 100% палестинска, заяви Хасан Насрала, цитиран от Ройтерс.

Лидерът на ливанското движение "Хизбула", което разполага с подкрепата на Иран, благодари на групировките в Йемен и Ирак, които взимат участие в борбата срещу Израел.

Става дума за шиитски въоръжени групировки, които подложиха на обстрел американски войници в Сирия и Ирак, и йеменското движение на хусите, което се включи в конфликта, като изстреля дронове срещу Израел, отбелязва Ройтерс.

Насрала каза, че операцията от 7 октомври е предизвикала "земетресение" в Израел и е показала слабостта на еврейската държава.

"Битката за Газа е решаваща", каза още той, като подчерта, че Съединените щати са виновни за войната в палестинския анклав.

"Америка е изцяло отговорна за войната в Газа, а Израел е само инструмент", заяви Насрала, цитиран от Франс прес.

В днешната си реч лидерът на "Хизбула" каза още, че една от най-големите грешки, които Израел допуска сега във войната си с "Хамас" в Газа, е преследването на непостижими цели.

"Цял месец Израел не може да постигне нищо във военно отношение", заяви Хасан Насрала.

Израел ще направи най-голямата грешка в историята си, ако предприеме изпреварваща операция срещу Ливан, предупреди Насрала.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар