Home » Свят » „Хизбула“: Ще отговорим „двойно“ на всякакви израелски атаки срещу цивилни

„Хизбула“: Ще отговорим „двойно“ на всякакви израелски атаки срещу цивилни

Сподели новината

Депутат от "Хизбула" заяви във вторник, че ливанската екстремистка групировка ще отговори "двойно" на всякакви израелски атаки срещу цивилни след удара, при който загинаха три деца и баба им в Южен Ливан.

Забележките отразяват нестабилната ситуация на израелско-ливанската граница, където смъртоносните сблъсъци между израелските войски и подкрепяните от Иран бойци на „Хизбула“ подхранват страховете от по-широка регионална война, докато Израел нахлува в Ивицата Газа.

"Съпротивата ще отговори двойно на всяка агресия, насочена срещу цивилни", каза Али Фаяд на погребението на четиримата ливанци, убити на юг в неделя.

"Тя все още не е показала цялата си тежест", каза той за мощната групировка, подкрепяна от Иран. Той не даде повече подробности.

Ливанските власти съобщиха, че израелското нападение е ударило колата, в която е пътувало семейството в неделя.

Израелската армия заяви, че нейните войски са атакували превозно средство в Ливан, което е "идентифицирано като предполагаем транспорт на терористи" и проучва съобщенията, че вътре има цивилни.

На погребението семейството плака над четири ковчега, загърнати в знамената на Ливан и на местна скаутска организация. На плакат на трите момичета, които са на възраст между 10 и 14 години, се казва, че те са мъченици и е изобразена емблемата на "Хизбула".

Насилието на ливанско-израелската граница е най-смъртоносното от 2006 г. насам, когато Израел бомбардира палестинския съюзник на „Хизбула“ – „Хамас“ в Газа в отговор на нападението на „Хамас“ срещу израелски градове на 7 октомври.

Хамас е убил 1400 израелци, според израелски данни. Израелските бомбардировки над Газа са убили 10 000 палестинци, твърдят здравните служители в анклава.

Израел заяви в понеделник, че е ударил цели на "Хизбула" в отговор на голям бараж от ракети, изстреляни по северните израелски градове.

Насилието по ливанската граница е отнело живота на над 60 бойци на "Хизбула" и 10 цивилни, твърдят ливански служители по сигурността. Най-малко седем израелски войници и един цивилен са загинали.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар