Home » Свят » Хиляди израелци излязоха на протест срещу правителството на Нетаняху ВИДЕО

Хиляди израелци излязоха на протест срещу правителството на Нетаняху ВИДЕО

Сподели новината

Хиляди хора излязоха в няколко израелски градове на демонстрации с искане за освобождаване на заложниците, държани от „Хамас“ и на протести срещу правителството на израелския премиер Бенямин Нетаняху, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В Тел Авив протестиращи носеха плакати, на които пишеше: „Ти си лидерът! Ти си отговорен!“, визирайки Нетаняху.

Нарастват обвиненията от страна на критици на Нетаняху, че той управлява лошо страната и, че подчинява всичко на собствените си политически интереси, когато взима важни решения, отбелязва агенцията.

В Тел Авив протестиращите се опитаха да блокират пътна артерия, но полицията използва водни оръжия, за да ги разпръсне. Демонстрации имаше в Йерусалим, Хайфа, Беершеба

Смята се, че от 130-те души, взети за заложници при атаката на "Хамас" срещу израелската територия на 7 октомври, 100 са все още живи. Водят се непреки преговори с „Хамас“ за освобождаването им в замяна на освобождаване на палестински затворници от израелски затвори.

При прекратяване на огъня в края на ноември бяха освободени 105 от общо около 250 души, пленени при нападението на 7 октомври.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар