in

Хонконг и Макао спряха ваксината Pfizer / BioNTech

Според Франс прес, Хонконг и Макао обявиха в сряда, че са прекратили ваксинацията с ваксината covid-19 от Pfizer и BioNTech поради дефект в капака на някои ампули. Правителствата на двете китайски територии заявиха, че това е предпазна мярка.

Китайската фармацевтична компания Fosun, която придоби правото да разпространява ваксината от BioNTech в Китай, информира двете територии за проблема с опаковането на една от партидите ваксини. Разпространява се другаде по света от Pfizer. Дефектни капачки са открити в партида 210202 ваксини.

Правителствата на Хонконг и Макао не са посочили дефекта, но няма причина да се смята, че дефектът би застрашил безопасността на ваксината.

“Всички центрове за ваксини в Хонконг, разработени от американската компания Pfizer в сътрудничество с германската компания BioNTech, са прекратили ваксинацията и хората, които са били поръчани в тези центрове днес, не трябва да отиват там”, заяви правителството на Хонконг. Ваксинацията трябва да бъде спряна, докато проблемът не бъде разследван.

От: 1den.bg

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

received 713794175979430

За дистанционното обучение на учениците в България

773x435 cmsv2 12cc2ac0 1e0c 52ce 8550 821a3fdb1262 5484778

Байдън е поканен на срещата на върха на ЕС, тъй като Брюксел се опитва да „възстанови трансатлантическия съюз“