Home » Свят » Шефът на НАТО: Владимир Путин трябва да бъде убеден, че не може да победи на бойното поле и трябва да преговаря

Шефът на НАТО: Владимир Путин трябва да бъде убеден, че не може да победи на бойното поле и трябва да преговаря

Сподели новината

Най-добрият начин войната в Украйна да свърши и да има мир е руският президент Владимир Путин да бъде убеден, че не може да победи на бойното поле и трябва да преговаря. Това заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след първия ден от заседанието на външните министри от алианса в централата на пакта в Брюксел, пише БТА.

Путин трябва да седне на масата за преговори, за да се постигне споразумение, при което Украйна остава суверенна нация. Когато войната приключи, трябва да бъдем сигурни, че по-късно няма да бъде продължена, както стана след завземането на Крим и последвалото навлизане на руските сили в източните части на Украйна, преди да бъде започната същинската война преди две години, добави Столтенберг.

НАТО няма да стане част от конфликта в Украйна. Като приятели на украинците имаме правото, според международното законодателство, да им помогнем да се отбраняват сами. Не обсъждаме бойно присъствие на НАТО в Украйна, поясни генералният секретар.

Той отново призова САЩ да приемат спешно решение за изпращане на допълнителна помощ за украинските сили. Всеки ден отлагане се отразява на обстановката на бойното поле, руснаците днес разполагат с повече оръжие и боеприпаси от Украйна, заяви Столтенберг. Държавите от НАТО имат отговорността да осигурят необходимото на украинската страна, за да отблъсне нашествениците, настоя генералният секретар.

По неговите думи днес външните министри са обсъдили възможностите за съгласувани военни доставки за Украйна, като решение се очаква в следващите седмици. Всички съюзници одобряват нуждата да се продължи с помощта за Украйна, украинците изпитват недостиг не на смелост, а на боеприпаси, добави Столтенберг.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар