Home » Свят » Шефът на разузнаването на руска наемническа бригада е убит в Донбас

Шефът на разузнаването на руска наемническа бригада е убит в Донбас

Сподели новината

Началникът на разузнаването на руската бригада "Еспаньола" Вячеслав Суботин е ликвидиран по време на войната в Украйна.

Това съобщи кореспондентът на пропагандния телевизионен канал RT Иван Полянски. По думите му окупаторът е загинал във войната в Украйна в неделя, 3 март. "Обстоятелствата са в процес на изясняване", писа руският журналист.

Ликвидираният окупатор поддържаше свой канал в "Телеграм", където наричаше украинските градове и селища "изконни руски земи" и обещаваше да "отиде докрай". В мрежата се пише, че Вячеслав Суботин е бил ликвидиран в Донбас по време на бойна мисия, уточни news.bg.

В едно интервю той заяви, че войната ще приключи през 2023 г. с руска победа: "Ще превъзпитаме русофобията и в нашите земи ще управлява истински господар, руски човек".

"Еспаньол" е руско военно формирование, в което се сражават радикални фенове на руски футболни клубове.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар