Home » Свят » Шолц: Докато продължава тази война, ние ще подкрепяме Украйна

Шолц: Докато продължава тази война, ние ще подкрепяме Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц увери властите в Киев за по-нататъшна подкрепа, но не прогнозира колко дълго ще продължат боевете. „Докато продължава тази война, ние ще подкрепяме Украйна. Ние сме готови за това. Може би никой не може да каже колко дълго ще продължи войната. Но украинците могат да бъдат уверени в нашата подкрепа", каза ръководителят на германското правителство.

Шолц не се спря подробно на темата за ракетите Taurus, които Украйна би искала да получи от Германия. „Като канцлер, аз съм отговорен да гарантирам, че няма да вземем грешни решения, които биха имали фатални последици", каза ръководителят на кабинета. „Всеки може да разчита на мен, че ще обмисля много внимателно всяко решение. ”

Общият размер на помощта за Украйна от Германия – хуманитарна, финансова и военна – през последните 1,5 години възлиза на около 22 млрд. EUR. Берлин достави на властите в Киев системи за противовъздушна отбрана и танкове.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар