Home » Свят » Шолц отива при папата

Шолц отива при папата

Сподели новината

Германският канцлер Олаф Шолц ще се срещне днес с папа Франциск във Ватикана, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Франциск, лидерът на Католическата църква, ще приеме Шолц на едночасова частна аудиенция около 11 ч. във Ватикана, като това ще бъде първата им подобна среща.

Нито от офиса на Шолц, нито от Ватикана съобщават какви теми ще бъдат обсъждани.

Преди това двамата се срещнаха миналата година на погребението на предшественика на Франциск, бившия папа Бенедикт XVI, който е роден в Южна Германия и е прекарал голяма част от кариерата си като свещеник, богослов и архиепископ там.

Шолц пристигна на двудневно посещение в Рим в петък и се срещна с италианския президент Серджо Матарела.

След посещението си във Ватикана днес Шолц планира да присъства на конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Рим.

Шолц няма да се срещне с италианската министър-председателка Джорджа Мелони, която в момента е на посещение в САЩ.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар