Home » Свят » Шолц отново изрази готовност да разговаря с Путин

Шолц отново изрази готовност да разговаря с Путин

Сподели новината

Германският канцлер Олаф Шолц отново заяви, че възнамерява да продължи диалога с руския президент Владимир Путин. „Ще говоря с него“, каза канцлерът на среща с граждани в село Нутетал близо до Берлин. Но според Шолц той не вижда сценарий, при който Руската федерация би направила някакви отстъпки в контекста на ситуацията в Украйна, се казва в материала. Канцлерът не съобщи подробности.

Шолц многократно е заявявал готовността си да продължи контактите с руското ръководство. Последният път беше на 12 ноември. Прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, коментирайки думите на Шолц, отбеляза, че Путин винаги е отворен за контакти, но те трябва да бъдат ефективни, а не в името на самия процес.

За последно Путин и Шолц разговаряха по телефона на 2 декември 2022 г. Последната среща лице в лице на лидерите се проведе в Кремъл на 15 февруари 2022 г.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар