Home » Свят » Щутгарт е най-скъпият град за наематели
received 1256475548088843 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Щутгарт е най-скъпият град за наематели

Щутгарт е най-скъпият град за наематели

Големите градове привличат много хора, но наемите нарастват с голямото търсене. Целогодишната възходяща тенденция ще отслабне поне леко през 2020 г. Двата най-скъпи мегаполиса са в южна Германия, столицата е сравнително евтина.

През Корона 2020 г. увеличението на съществуващите наеми в Германия леко отслабна. Това показва оценка на местния индекс на наемите, съобщи специалистът по недвижими имоти в Хамбург F + B. Така наречените местни сравнителни наеми са нараснали средно с 1,7% през 2020 г., с 0,1 процентни пункта по-малко в сравнение с предходната година. Оценените официални данни отразяват развитието на разходите за наем на милиони домакинства в Германия, подчерта F + B.

Следователно най-скъпият град за наематели е Щутгарт. Там при съществуващите наеми ще трябва да се плаща средно 10,38 евро на квадратен метър нетен наем. Това е 46 процента над 7,11 евро на квадратен метър, определени средно в градовете с индекс на наемите. В Мюнхен наемателите плащаха средно 9,72 евро на квадратен метър нетен наем без отопление, във Франкфурт / Майн той беше 8,69 евро. За Хамбург бяха определени 8,62 евро, за двата NRW града Дюселдорф и Кьолн съответно 8,50 и 8,47 евро.

„Да живееш в Берлин е сравнително евтино, ако използваш съществуващите наеми в други метрополиси като еталон“, казва управляващият директор на F + B Бернд Лойтнър, според съобщението. В западните квартали на Берлин понастоящем съществуващите апартаменти струват средно 7,40 евро, а в източните 6,65 евро на квадратен метър. Цифрите показват какви финансови предимства “все още имат” наемателите със стари договори за наем. Съществуващите наеми както в стария, така и в новия сегмент на сгради в Берлин са се повишили над средното, докато дългосрочните наематели в големите имоти все още живеят сравнително евтино.

Според данните най-скъпата община в Германия е съседната на Мюнхен община Карлсфелд в окръг Дахау. Средният нетен наем там е 10,90 евро на квадратен метър. В други общности в „бекон коланите“ на Мюнхен и Щутгарт съществуващите наеми са над средните. Там високите искащи наеми през последните няколко години сега също се отразяват с изоставане във времето в местните сравнителни наеми.

От: 1den.bg

2021-03-28
x

Check Also

107 килограма скънк са иззети от камион, пътувал от Диарбекир за Истанбул

107 килограма скънк са иззети от камион, пътувал от Диарбекир за Истанбул, съобщи днес турският ...