Home » Свят » Берлин ваксинира бездомните си срещу Корона

Берлин ваксинира бездомните си срещу Корона

Сподели новината

Опашка пред аварийното настаняване на Storkower Straße в Берлин.

Берлин – Нямате собствен апартамент, но се надяваме скоро да има по-добра защита срещу коронална инфекция: В Берлин бездомниците също са ваксинирани от тази седмица.

Детлеф (47) беше един от първите, които получиха защитните пики в сряда. „Квартирите често са тесни“, казва той, „лежите в една стая с няколко непознати, така че това е добро чувство“.

Той е щастлив, че в момента не му се налага да спи навън. „Така че успях да си почина след ваксинацията, сега не бих искал да отида с тежка раница.“

Със здравния сенатор Дилек Калайци (SPD) и социалния сенатор Елке Брайтенбах (вляво) двама сенатори от Берлин дойдоха в спешното жилище на Gebewo в Storkower Straße в петък, за да стартират официално програмата за ваксинация за най-слабите в обществото.

Междувременно с помощта на Бундесвера 56 души бяха ваксинирани в сряда и няколко десетки бездомници в петък.

От: 1den.bg

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената