Home » Свят » Кадиров обяви завършването на прочистването на Северодонецк

Кадиров обяви завършването на прочистването на Северодонецк

Сподели новината

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров заяви, че руските военни и Народната милиция на Луганската народна република са завършили напълно прочистването на град Северодонецк от украинските сили. Той обяви това в своя Telegram канал.

„Войни от Чеченската република, заедно с Народната милиция на ЛНР и други руски силови единици, завършиха тоталното прочистване на Северодонецк“, каза той.

Според Кадиров жилищният сектор на града е под пълен контрол на руските въоръжени сили, а бойците са преминали към по-задълбочена проверка на индустриалните зони. На 29 май Луганската народна република съобщи, че части от Народното опълчение на ЛНР с огнева подкрепа от руските въоръжени сили са отблъснали украинските сили пред Северодонецк и са заели плацдарм в града.

По-късно посланикът на ЛНР в Русия Родион Мирошник каза, че украинските военни планират да напуснат Северодонецк, криейки се зад цивилните.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.