Home » Свят » Украйна и Русия си размениха по 50 военнопленници

Украйна и Русия си размениха по 50 военнопленници

Сподели новината

Украйна и Русия си размениха днес по 50 военнопленници, предадоха осведомителни агенции от двете страни.

Петдесет руски войници се завърнаха от територията, контролирана от Киев, в резултат на преговори, съобщи министерството на отбраната на Руската федерация, цитирано от ТАСС.

Андрий Ермак, началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, потвърди размяната, като каза, че 50 украински военни са се върнали от руски плен, предаде агенция Укринформ.

Руското министерство на отбраната увери, че освободените руски войници ги е грозяла "смъртна опасност" в украински плен. Те ще бъдат откарани в Москва, за да получат "необходимата медицинска и психологическа помощ".

Сред освободените украински военни са 19 защитници на Мариупол, включително 12 човека, участвали в отбраната на завод "Азовстал", каза Андрий Ермак. Той добави, че от руски плен са се върнали също 7 военни, които са били базирани на прословутия Змийски остров в Черно море, както и 15 бойци от Националната гвардия, охранявали АЕЦ "Чернобил".

Предишната размяна на военнопленници между Украйна и Русия беше вчера. Тогава от украински плен се върнаха 35 руски военнослужещи, припомня ТАСС.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.