Home » Свят » 70-годишен мъж почина след руски ракетен удар в Харковска област

70-годишен мъж почина след руски ракетен удар в Харковска област

Сподели новината

Днес украинските власти заявиха, че руска ракетна атака срещу село в Харковска област е убила 70-годишен мъж и е ранила седем души, от които четирима са тийнейджъри, предаде Ройтерс и БТА.

Поставеният от Русия ръководител на Луганска област Леонид Пасечник каза, че петима души са загинали и трима са били ранени при експлозия на автобус, който се е натъкнал на мина. Не е ясно кой е поставил мината. Пасечник нарече случилото се трагедия и поясни, че е започнало разследване.

ООН заяви миналия месец, че мисиите ѝ за наблюдение на човешките права в Украйна са регистрирали над 10 хиляди смъртни случая на цивилни и близо 20 хиляди случая на ранени цивилни през двете години, изминали от нахлуването на руските сили.

Според световната организация загиналите и ранените цивилни вероятно са много повече.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар