Home » Свят » DeepState: Руската армия превзе Ласточкино

DeepState: Руската армия превзе Ласточкино

Сподели новината

Руските нашественици окупираха село Ласточкино (на укр. Ласточкине), западно от Авдеевка, предаде украинският проект DeepState, който събира и анализира информация от отворени източници.

„Врагът окупира Ласточкино… Те продължават да оказват натиск върху Северное и Орловка“, се казва в съобщението. Въоръжените сили на Украйна са били принудени да се изтеглят от Ласточкино, за да избегнат блокирането на логистичните пътища и запазване на персонала.

По-рано този месец след ожесточени боеве руската армия превзе Авдеевка в Източна Украйна (Донецка област). DeepState съобщава, че ожесточени боеве се водят и в Работино (Запорожка област). Руската армия атакува на много места по фронта, опитвайки се да се възползва от критичния недостиг на боеприпаси в украинската армия.

Вчера се навършиха 2 години от пълномащабната инвазия на Русия в Украйна. "Всеки нормален човек иска войната да завърши. Но никой от нас няма да позволи да бъде сложен край на нашата Украйна", каза президентът на Украйна Володимир Зеленски, който обеща победа на сънародниците си.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар