in

Facebook вече е Meta

Не е новост, че Марк отдавна подсказваше с леки догатки за смяна на името, но днес вече това е факт. Facebook компанията сменя името си на Meta Inc. Всъщност за момента смяната е само в името на компанията, докато фейсбук и останалите приложения собственост на новата Meta ще си останат същите, като плана за развитие продължава. Макар че идеята на Meta е всъщност пълна виртуализация на ежедневието ни или т.нар “Метавселена”, което още повече ще обремени потребителите да не се октъсват от своите смарт устройства. Самото име идва от гръцки и означава след/отвъд. Което догатва много за новото поколение социална мрежа, което ще представят скоро.

Една от идеите е иноваторството, като новата компания и социална мрежа ще бъде обединяваща и ще осигури не само креативно съдържание и нещо ново, но и много нови работни места и възможности за бизнес.

А в основата си Зъкърбърг иска да направи свързването с отдалечени приятели, семейства, познати и дори връзки виртуално, по начин по който едва ли не сте заедно. Смята се че в бъдеще освен широката употреба на VR очила, ще бъдат добавени и сензори за сетивност, които биха допринесли за реалистични усещания. Няма да ви обясняваме, какво означава това, но единствено доказва футуристичните филми, че ще се превърнат в реалност и то в близките 5 години. Организирането на онлайн срещи, разговори и други в пълна виртуална среда вероятно е подтикнато от Covid и принудителното стоене у дома, което за много време блокира достъпа на хората до близки и приятели, до голяма степен спря социалния живот на хората, защото бяха ограничени до входната врата на дома си и от време на време до магазина.

Разгледайте новия сайт, на който вероятно ще бъде и новата социална мрежа в бъдеще – https://meta.com

Разбира се вероятно ще има и положителни черти на бъдещето, което Meta предвещава, като улесняването на контакта. Но дали ще бъде по-добре за потребителите или за бизнеса е друг въпрос. Но така или иначе това е неизбежна стъпка напред в бъдещето.

Нашето мнение е че евентуално и Facebook ще се промени изцяло. Всички знаем за не малко големи и компании направили подобни резки стъпки, като почти всички те в началото са обещавали че няма да има драстични промени. Тоест очакваме и дори името Facebook да бъде променено, изцяло нова социална платформа, както и обединяване на другите две големи платформи, които са притежание на компанията.

Видео от канала на Meta:

Марк представя промяната от Facebook към Meta
Пълното представяне на промяната на Фейсбук към Мета и подробности за Meta

What do you think?

358 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

Репатракът – незаменима специална техника

Помогнал на “Струма”: От рейса се чуваше само как се чупят прозорците

Помогнал на “Струма”: От рейса се чуваше само как се чупят прозорците