Home » Свят » The Wall Street Journal: Израелската армия навлезе в по-трудната фаза на войната в Газа

The Wall Street Journal: Израелската армия навлезе в по-трудната фаза на войната в Газа

Сподели новината

Израел измества фокуса на военните си операции към южната част на Ивицата Газа. Страната е изправена пред труден етап от войната, която продължава вече шест седмици, отбелязват в редакцията на американският вестник The Wall Street Journal.

Съобщава се, че израелските войски до голяма степен са успели да поемат контрола над северната част на Газа. Високопоставени израелски офицери и анализатори обаче смятат, че военните на еврейската държава са унищожили частично военния капацитет на ХАМАС и не са успели напълно да заловят и елиминират висшето му ръководство.

Според изданието бойците на юг вероятно ще бъдат по-издръжливи в своята съпротива, защото техните възможности са ограничени и единствената им възможност е да продължат да се бият.

"Заложниците са най-добрият лост, с който лидерите на ХАМАС разполагат, за да оцелеят при придвижването на военните на Израел на юг, докато екстремистите се стремят да прекратят боевете, поне временно“, обясняват събеседници на вестника.

Подчертава се още, че действията на израелските войски в южната част на Ивицата Газа ще станат по-трудни поради големия брой цивилни, живеещи там.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар