in

5 иновативни стартъпа, които да следите през 2020

По света вече има много компании, които решават световни проблеми по иновативни начини.

Ако обаче търсите кой ще окаже голямо влияние през тази трудна за всички година, тези фирми са доста сигурни залози. Ето пет стартиращи компании, за които да следите през 2020 г.

  1. Solidia

Що се отнася до изменението на климата, производството на цимент е един от основните виновници, като представлява около 7% от емисиите на парникови газове в света. Базираната в Ню Джърси Solidia използва патентован процес за справяне с този проблем, замествайки варовика със синтетичен материал, който изисква по-ниски температури и по-малко енергия от традиционните методи. Циментът абсорбира CO2 при втвърдяването му, като всичко това представлява производствен процес със 70 процента по-малък въглероден отпечатък. Solidia стартира в САЩ през август 2019 г. чрез партньорство с компанията за павета EP Henry.

  1. Shape Therapeutics

Базираната в Сиатъл Shape Therapeutics разработва технология, която би модифицирала човешката РНК, за да коригира мутациите или да елиминира заболявания. Основана през 2018 г. и базирана на новаторската работа на професора по биоинженерство в Сан Диего Прашант Мали, Shape събра през септември кръг от 35,5 милиона щатски долара, който ще помогне на компанията да изгради своя персонал и да отвори сателитен офис в Кеймбридж, Масачузетс, през 2020 г. Някои експерти казват, че методът, по който работи Shape, е по-прецизен от нашумелия процес Crispr-Cas9.

  1. Better.com

Базираната в Ню Йорк Better.com се опитва да спомогне процеса на подаване на заявление за ипотека, като клиентите на платформата могат вече да го правят онлайн. Компанията не начислява такси или комисионни и вместо това печели парите си само от лихви. И докато традиционните ипотечни заявления могат да отнемат седмици, получаването на предварително одобрение на Better.com отнема само няколко минути благодарение на до голяма степен автоматизиран процес.

Компанията, която отпусна повече от 4 милиарда долара на купувачите на жилища през 2019 г., обяви кръг от 160 милиона долара финансиране през август, който доведе общото й финансиране до 254 милиона долара. Сега одобрена в 44 щата, фирмата навлезе на пазара в Ню Йорк през 2020 г. и се очаква да бъде във всички 50 щата до края на годината.

  1. Afresh

Американските търговци на дребно изхвърлят развалена храна на стойност 18 милиарда долара всяка година, което е вредно както за хората, така и за околната среда. Стартъпът от Сан Франциско Afresh създава софтуер, който използва алгоритми и изкуствен интелект, за да помогне на магазините да оптимизират запасите си от пресни храни и да намалят отпадъците. Основана през 2016 г., компанията казва, че е осигурила партньорства с няколко хранителни вериги за милиарди долари и води преговори с още. Някои магазини-партньори съобщават, че приемането на приложението им е помогнало да намалят наполовина хранителните си отпадъци.

Изкуственият интелект в смартфоните може да диагностицира COVID-19 от звука на говора и кашлицата

  1. Understory

Базирания в Уисконсин стартъп Understory, създава сензори за времето, които събират 125 000 точки с данни в секунда, проследявайки неща като валежи, вятър, температура, въздушно налягане и влажност. През 2019 г. компанията си партнира със застрахователна компания MSI GuaranteedWeather. Данните, които събира, ще помогнат да се определят изплащанията за искове за автомобилна застраховка, свързани с градушка – нов подход към застраховането, който може да направи изплащанията по-бързи и по-точни. След това стартъпът се стреми да премине към структурно и селскостопанско застраховане.

Източник: lider.bg

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

личните-лекари

Личните лекари предлагат: Бърз тест при 2 симптома, при отрицателен резултат и влошено състояние – PCR

d181d0bad0b0d0bdd0b4d0b0d0bbd18ad182 d181d0b5 d180d0b0d0b7d180d0b0d181d182d0b2d0b0 d188d0b5d184d18ad182 d0bdd0b0 d185d0b5d0bbd0bfd0ba

Скандалът се разраства: Шефът на „ХелпКарма“ основал и най-голямата фирма за бързи кредити