in

Apple ще представи лаптопи със собствени процесори

Apple обяви, че има „още едно нещо“, което да представи и ще направи това на 10-ти ноември т.г.

Компанията не казва повече детайли в поканата си, но според информация на Bloomberg събитието ще е насочено към нови лаптопи.

По-важното е, че това ще са първите три нови лаптопа на Apple, които ще използват собствени процесори на фирмата. По-рано тази година тя обяви, че паралелно с моделите с Intel процесори ще започне да предлага лаптопи с чипове, които са собствена разработка.

Според източниците на агенцията, Apple ще представи три модела – 13- и 16-инчови MacBook Pro и 13-инчов MacBook Air. Именно  това ще са основните промени в устройствата. Очаква се техният дизайн да е същият като настоящите модели.

Онлайн изданието MacRumors споменава и за други слухове, че Apple работи по нови версии на MacBook Pro с малко по-големи дисплеи с mini-LED технология. Според изданието обаче тези устройства ще бъдат представени през 2021 г . Работи се и по по-малка версия на Mac Pro, който ще има чип на Apple.

Очаква се първите лаптопи на Apple със собствени процесори да споделят чипа на iPhone 12. Това означава, че ще използват чипове с 5nm технология, базирани на модела А14. Плановете на Apple са постепенно цялата гама Mac компютри да получи модели със собствени процесори, като преходът ще продължи около две години.

източник: vesti.bg

В световен мащаб, Motorola отчита ръст на приходите на годишна база

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

бойни-кораби

Правителството решава утре дали да купи бойни кораби за близо 1 млрд. лв.

фирма-за-почистване

3 неоснователни причини, които ни спират да си наемем фирма за почистване у дома