in

МЕГЗ защити здравния министър в „Пресечна точка“

Миглена Каканашева е гост в предаването “Пресечна точка” по Нова Телевизия заедно с главния редактор на вестник Труд – Петьо Блъсков и бившия зам. министър на външните работи – Милен Кереметчиев.

Каканашева, която за пръв път споделя пред широката аудитория своите политически възгледи, впечатли с аргументирани и градивни коментари. В студиото гостите коментираха поведението на здравния министър, който изиска строг контрол на болниците и предложи болници, които отказват да лекуват пациенти с Ковид-19, да не бъдат финансирани със средства от Националната здравноосигурителна каса.

Блъсков и Кереметчиев си определиха срещу медийната истерия и емоционалните решения. А Каканашева застана с пълна подкрепа зад решенията на министъра.

“Аз ще си позволя да разгледам поведението на здравния министър през една малко по-психологическа гледна точка. Обикновено в положение на криза и то толкова непозната, както е кризата с Коронавируса, защото досега не сме се срещали с него. Никой не знае какъв е, колко може да е опасен и как да го контролира. В състояние на подобна криза, хората имат два избора. Или самосъхранение, което е човешко. Всеки има правото да се изплаши и да тръгне да мисли за себе си на първо място.

Или някоя частна болница да откаже да приема пациенти с коронавирус, заради здравето на пациентите си като цяло. Или лекарите да си кажат, че в крайна сметка и те са хора, и те имат семейства, и техните животи имат значение. Това е единият избор – самосъхранение. Другият е обединение в ползата на общото спасение. Първото е човешко, но докъде ще стигнем ако всеки тръгне да се оправя сам.

Ще настане огромен хаус и ще застрашим своя живот и този на близките ни още повече. Затова аз лично виждам в думите на здравния министър един опит да обясни на всички, че за да се случат нещата в условия на криза – не зависи само от правителството, не зависи само от здравната система. То зависи от всички нас и всички ние трябва да бъдем заангажирани да положим усилия в тази борба”.

Милен Кереметчиев изказа друга гледна точка, според която всеки трябва да си знае мястото и здравния министър не бива да влиза толкова в ежедневните детайли на кризата, защото по този начин има възможности за грешки в емоция и той може да загуби общата картина”. Каканашева добави: “Аз не мисля, че тези решения са емоционални.

Напротив аз виждам в тях една много твърда позиция, която казва : Проблем има, но ние ще влезем с вас в проблема. Ако трябва аз ще си сваля униформата, ако трябва и депутатите ще я свалят. И това според мен е правилното поведение, защото в състояние на криза всички трябва да бъдем там заедно – независимо кой на каква позиция е”.  Попитана от водещия, Каканашева добави, че без капка колебание би отишла доброволец на първа линия. 

По темата за протестите Каканашева също изказа различна и интересна позиция:

“ Аз смятам, че тези протести показаха нещо много важно, че няма кой да изгради алтернативата в България. Те показаха много хора, които вече са абсолютно убедени в това какво не искат. Те искат нов ред, те искат нещата да се случват по различен начин. Те бяха недоволни не само от управляващите в момента, ами и от всички наредени там.

Ние вече знаем какво не искаме, но не знаем с какво да го заменим. И по-важното няма кой да доиде да го изгради”. Каканашева още добави, че всички търсят отговорност от управляващите, но според нея изграждането на алтернатива би могло да бъде задача и на една добре позиционирана опозиция, ако имахме такава.

Тя добави, че според нея в България не се създава добър политически продукт. Според нея опозицията е загубила своята идентичност. Единствената нейна дейност е да критикува управляващите. Те не предлагат нов модел, те просто не харесват стария. Тяхната идентичност е анти-управлението. Затова средата в страната ни в момента не позволява да се изградят нови политически лидери и формулировки по естествен начин.

И щом не става по естествен път – то тогава те трябва да се създадат изкуствено. Защо не и- под опеката на управляващите. Защо не се създадат младежки структури, чрез които нови млади и кадърни кадри да бъдат въведени в българския политически живот. Само така младите ще бъдем чути и никой няма да опорочава порива ни за промяна. Това за мен е начин да преминем от безцелно критикуване към градивност”. 

източник: hotarena.net

ТУРЧИН ПРОДАДЕ ЕДНА И СЪЩА КОЛА… 80 ПЪТИ И ИЗБЯГА С 10 МЛН. ДОЛАРА

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

d0bcd0b5d0b6d0b4d183 10 d0b8 16 d0bcd0bbd0bd d0bbd0b2 d181d182d180d183d0b2d0b0 d0bad0b8d0bbd0bed0bcd0b5d182d18ad180 d0bdd0bed0b2d0b0

Между 10 и 16 млн. лв. струва километър нова магистрала, построена от държавната фирма

меси

Сити прикотква Меси с предварителен договор