in

КУРКУМАТА СПИРА РАСТЕЖА НА ТУМОРИТЕ

Куркуминът – основната съставка на куркумата, може да засили ефикасността на лекарствата срещу рак, защото забавя растежа на туморите, показва ново изследване.

Макар и самата подправка или хранителни добавки с нея да не могат да лекуват рак, откритието на учените от университета на Калифорния може да доведе до нови терапии.

Куркуминът, за който вече беше известно, че има противоракови свойства, се оказа 500 пъти по-силен, отколкото се мислеше досега. Лабораторни изследвания показаха, че когато се използва с обичайно лекарство за вид рак на кръвта (кафрилзомиб), той засилва действието му и намалява страничните ефекти.

Характерно за туморите е, че могат да растат бързо и неконтролируемо. Куркуминът забавя това, защото се свързва в кръвта с ензим и когато това стане, клетките не се възпроизвеждат толкова бързо. Подправката често се използва от азиатските лечители. Препоръчва се да се хапва по една лъжица от нея дневно, като може да се приема както в чист вид, така и като добавка към супа, салата или друго ястие, в зависимост от вкусовите ви предпочитания.

Много пациенти, които са опитвали лечение с куркума, споделят, че положителните ефекти са повече от един. Освен че забавя развитието на рака, „златната“ подправка спомага за пречистването на белия дроб, добрата кондиция на мозъка, а като бонус към подобряването на здравните показатели влияе и на теглото. С редовната ѝ употреба могат да се стопят между 5 и 17 килограма само за година.

ГЛОГЪТ – ПОЛЕЗЕН ЗА СЪРЦЕТО И ОЧИТЕ

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

BMW4-руснаци

РУСНАЦИТЕ НАЙ-МНОГО ЧЕТАТ ОБЯВИТЕ ЗА BMW, MERCEDES И FORD, ИЗБИРАТ LADA И HYUNDAI

глог

ГЛОГЪТ – ПОЛЕЗЕН ЗА СЪРЦЕТО И ОЧИТЕ