in ,

Румъния изтегля от пазара 31 милиона маски

Румънската Национална служба за защита на потребителите (НСЗП) изтегли от търговската мрежа над 31 милиона предпазни маски, след като бяха установени редица отклонения от производствените норми, съобщи на пресконференция днес председателят на службата Едуард Козмински, предаде сайтът Зиаре.

Той посочи, че едно от отклоненията е липсата на маркировка „СЕ“, която представлява сертификат за съответствие на нормите, който е одобрен от Европейския съюз.

„Тези маски нямат одобрения от ЕС сертификат за съответствие. Те може и да са добри, не казвам нищо, но при условие, че нямат такъв сертификат, не може да бъдат продавани в Румъния“, обясни председателят на НСЗП, предава БТА.

Здравните власти предлагат по-строги мерки в борбата с COVID-19 (ВИДЕО)

Той добави, че някои от отклоненията се отнасят до некоректни търговски практики, чрез които „потребителят е въвеждан в заблуда“.

Козмински уточни, че над 31 милиона предпазни маски са изтеглени от търговската мрежа до отстраняване на съответните недостатъци, а други 90 000 маски са изтеглени окончателно в резултат на установените нередности.

източник: 24chasa.bg

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

радев

Румен Радев с вето върху „споделеното пътуване“

дебилност

ДЕБИЛНОСТТА Е НОВОТО НОРМАЛНО