ПОЛИТИКА 

Валентин Радев: Оставката ми може да бъде поискана само от премиера

Вътрешният министър Валентин Радев коментира исканата му от политически сили оставка с думите, че тя може да бъде поискана само от премиера Бойко Борисов, който го е назначил на поста, предава БНР. Причина за призивите бе убийството на избягалия затворник Владимир Пелов в Ботевград.

Според ръководството на МВР до момента не са допуснати сериозни грешки по този случай. Въпреки това по него е назначен анализ – стана ясно на срещата на ръководството на МВР с кметове от региона.

Засилено полицейско присъствие ще има в следващите два или три месеца в Ботевград и района. Това стана ясно след срещата на министър Радев и ръководството на МВР с кметове от региона и с ръководството на местната полиция. На срещата е станало ясно, че има сериозен недостиг на техника и на полицаи в Ботевград. От 10 патрулни автомобила, с които Районното полицейско управление в Ботевград разполага, използваеми са едва пет, са обяснили от местната полиция на вътрешния министър. Заради това в Министерството на вътрешните работи ще започнат и спешни процедури за назначаване на нови полицаи в РПУ-Ботевград, обясни още Валентин Радев.

От ръководството на МВР не успяха да дадат еднозначен отговор по какъв начин са следили убития при престрелка миналата седмица в града избягал затворник Владимир Пелов. Обясниха обаче, че част от изнесените информации за момента не отговарят на истината.

Има напредък и по издирването на вторият избягал затворник – Радослав Колев, обясни още вътрешният министър, но отказа да се ангажира с подробности, за да не попречи на разследването, предава още Националното радио.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ