Home » България » Рашков вика Бойко Борисов и Пламен Георгиев на разпит за „Ало, Ваньо“ и кюлчетата

Рашков вика Бойко Борисов и Пламен Георгиев на разпит за „Ало, Ваньо“ и кюлчетата

Сподели новината

В най-скоро време предстоят разпити на Бойко Борисов и Пламен Георгиев заради „Ало, Ваньо“ и кюлчетата. Това потвърди пред Сашо Диков служебният министър на МВР Бойко Рашков.

Предстои изслушване на Бойко Борисов по двата казуса.

Пламен Георгиев ще бъде викан само във връзка със скандала „Ало, Ваньо“, тъй като по това време е бил наблюдаващ прокурор.

Скандалът „Ало, Ваньо“ разтресе държавата през 2011 година, когато бе разпространен записан телефонен разговор на премиера Бойко Борисов и тогавашният директор на митниците Ваньо Танов. Разговорът бе във връзка с митническа проверка във фабриката за бира на бизнесмена Михаил Михов – Мишо Бирата. Три години по-късно прокуратурата прекрати разследването. И Танов, и Михов вече са покойници.

„Тези проверки ще се проведат по правилата на закона, а не по правилата на слугинското поведение на българската прокуратура към управлението в България, което си отиде на 4 април. Това не може да бъде прокуратура“, посочи служебният министър.

В днешното извънредно участие на Бойко Рашков в предаването „ЕвроДикоФ“ по „Евроком“ вътрешният министър хвърля светлина и върху фамозния списък с 38 очевидно корумпирани магистрати и политици и сензационно заявява, че всъщност списъкът е със 78 лица.

Очаквайте подробности!

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената