Home » България » Хаджигенов: След „Магнитски“ следва „Рико“. В САЩ ще опраскат Пеевски и присъдружните

Хаджигенов: След „Магнитски“ следва „Рико“. В САЩ ще опраскат Пеевски и присъдружните

Сподели новината

След закона „Магнитски“ следва делото „Рико“. В САЩ ще опраскат Делян Пеевски. Там правят първо стъпка с левия, а после с десния крак. Това каза адвокат Николай Хаджигенов по БТВ относно наложените санкции.

Защо сме смятали, че ще им се размине?!  Защото са плати едни самолетчета на хартия ли? Няма да се размине на никого. И това не е реваншизъм, а провосъдие. В следващото събрание ще продължим с комисията „Манолова“, комисия на насилието на протестите, комисия за подслушването. Ще поискаме предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев,  както и на ВСС. Има как да стане по отношение на Гешев. Редът-нов ВСС, нови правила, нови хора и предсрочно прекратяване на мандата му. Има всевъзможни основания- уронване престижа на съдебната власт. На Гешев всяко негово публично изказване, е основание за прекратяване на мандата му, допълни той.

Адвокат Хаджигенов е категоричен, че прокуратурата е извършила престъпление с подслушването на хора, участвали в протестите. „Сложих списъка с разрешенията за подслушване. Подадох им въже, те решиха да се обесят на него. Георги Ушев излъга. Тези спецове не са правосъден орган, а бухалки. Подслушването на протестиращите е престъпления. Подозираме, че папките са давани на бившия премиер през Гешев. Той, както знаем, беше на повикване при него.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената