НОВИНИТЕ 

Тъжен ден! Погребват с почести двамата загинали пилоти на „Крумово“

Двамата пилоти, които загинаха при падането на хеликоптера им Ми-17 край авиобаза „Крумово“, ще бъдат погребани днес на Централните гробища в Пловдив. Капитан Пламен Пантилеев и капитан Стоян Неделчев ще бъдат изпратени с всички военни почести и ще бъдат положени един до друг.

Хеликоптерът на двамата капитани се разби по време на тренировка на 11 юни вечерта на територията на авиобаза „Крумово“ и гражданското летище „Пловдив“. Третият член на екипажа – Алексей Каменов, който е борден инженер, е с тежки наранявания във Военномедицинска академия, но състоянието му е стабилно. Церемонията с поклонението пред тленните останки на двамата капитани започва в 10 часа и ще продължи около 2 часа.

Капитаните ще бъдат изпратени с почетен ескорт и с почетни часови. На траурната церемония се очаква да се съберат стотици бивши и настоящи колеги, приятели и близки на двамата пилоти. Очаква се да присъстват и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, ръководството на щаба на Българската армия, както и на българските Вовнновъздушни сили.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ