Home » България » Карадайъ: Пеевски никога не е бил част от ДПС и не е наш член

Карадайъ: Пеевски никога не е бил част от ДПС и не е наш член

Сподели новината

„Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от 2001 година с него. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи: ЦОБ, ЦС, областен, общински съвет, местен съвет. Г-н Пеевски не е бил член на ДПС, но той е мой приятел и един от близките хора до ДПС от 2008 година, той стана част от гражданската квота и активно сме работили в защита на демокрацията в България и евроатлантическата ориентация на България.“

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на среща с младежи от Хасково. На срещата Карадайъ е питан от младежите и за закона „Магнитски“.

„Магнитски e инструмент за политически решения, това разбрахме от всички социолози, политолози и анализатори. Нашата официална позиция е за реда, за законността, за върховенството на закона, за демокрацията, за демократичните принципи, никой на нас не може да ни чете лекции, защото ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата Родина България. Това са общи принципи, за които ние работим и ги поддържаме, но ние очакваме да видим факти и доказателства. Защото в онази публикация на посолството пише „твърди се“ – всеки за някого може нещо да твърди“, каза председателят на ДПС.

„За да можем ние да си формираме нашето поведение, отношение и позиция към когото и да е, ние ще го направим само информирани и разумни, докато няма факти и доказателства, а има едни твърдения, г-н Пеевски е приятел на ДПС и той има този образ именно защото е приятел на ДПС. Ние не си изхвърляме приятелите на база твърдения, а напротив правим политика на база факти, а не на внушения.“ – заяви още Мустафа Карадайъ.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената