Home » България » Татяна Дончева: Налагането на диктат не води до нищо в политиката

Татяна Дончева: Налагането на диктат не води до нищо в политиката

Сподели новината

„Какви идеи има някой за кабинет, дали е реалистично с 25% от парламента да слагаш на масата кабинет като първа и последна инстанция, дали това някъде е прието, това го оставям настрани. Но това е предварително блокирано. В политиката такива хазартни ходове водят до под кривата круша. Независимо че Слави е афиширал нещо, то е извън контекста на парламентарната процедура… Нощес Ива Митева и Слави Трифонов са прозвънели на някои от служебните министри, за да ги питат дали ще се включат в правителството. Това ми се видя много екзотично“.

Това каза пред БНР Татяна Дончева от коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“. 

Според нея е важен въпрос да се направи правителство и да има ясен мандат. 

„Парламентът ще излъчи работещо правителство. Въпросът е във формулата и в политическата сръчност. Грубите действия и налагането на диктат не водят до нищо в политиката… Опасявам се да не ме накарат да подкрепям кабинет от несъстоятелни хора, които освен глупости, не могат да правят друго, които нямат подготовка и квалификация… В проектокабинета на Трифонов намерих зам.-министърка на Емил Караиванов от правителството на ГЕРБ, намерих съветничка в президентството, намерих човек на СИК от варненската листа. Трябва да използваме времето да разберем кои са хората в проектокабинета, кой става, кой не става“. 

„Което зависи от нас, ще го направим“. – допълни Дончева

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената