Home » България » Хаджигенов: Бих запазил Рашков, Стоилов и Пеканов

Хаджигенов: Бих запазил Рашков, Стоилов и Пеканов

Сподели новината

„Условия винаги сме имали – върховенство на правото, върховенство на закона, свобода – тези простички неща“, посочи съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Николай Хаджигенов в ефира на „Денят ON AIR“.

„Предният път Слави Трифонов изчете една купчина с биографии пред телевизора – това се опитваме да предотвратим сега. Преговорите, които започнаха след предишното четене на биографии, са конструктивни и вървят добре. Очевидно настройката този път е по-различна. Ако изчистим първите две условия – какво и как ще се прави, стигаме до третото условие – кой ще го прави“, добави още Хаджигенов.

Съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ каза, че перфектната биография на хартия не означава, че си добър управленец. И добави, че в служебното правителство има хора, които не са политици, но вършат работата си по възможно най-добрия начин.

„Ако сега ще назначим някого, който ще бъде управляван по телефона по някакъв начин, не е интересно. Това го гледаме достатъчно много години“, подчерта събеседникът.

Относно това кои от имената в служебния кабинет трябва да бъдат гласувани, Хаджигенов уточни, че ако той конструира правителство, би запазил Рашков, Стоилов и Пеканов.

„Бойко Рашков има политическа оцветеност през годините. Янаки Стоилов дори е по-зле. За първи път в най-новата ни история идеологията не пречи на никого. Те зарязаха идеологията и в момента са професионалисти“, заяви съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Относно различията в групата, Хаджигенов сподели, че макар и самият той да няма амбиции за постове, други имали.

„Има неща, които няма да приема, без значение дали са в нашата група или не“, посочи той. И добави, че това, за което се борят, са правосъдие, зелена икономика, образование, здравеопазване.

Хаджигенов коментира и специализираното правосъдие. Според него то е възможно по отношение на деца и по отношение на престъпления за животни.

„Идеята на правосъдието не е да е удобно на някого. А да е правосъдие – да е справедливо и правилно“, каза юристът и политик пред Bulgaria ON AIR.

А за сигнала на Рашков за Гешев, Хаджигенов заяви, че е показал основната защитна теза на обвинението – че всеки един прокурор може да разследва главния прокурор.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената