Home » България » Проговори бабата на човека, който заплаши да убие Ива Митева

Проговори бабата на човека, който заплаши да убие Ива Митева

Сподели новината

Два дни преди да заплаши с убийство председателя на Народното събрание, Любормир Яков беше в къщата на баба си в село Красново. Това става ясно от разказа на баба му Ганка Якова пред БНТ.

От думите й става ясно, че той вероятно е излязъл от къщата в ранните часове на четвъртък сутринта, но тя не се събуди с него, защото според нея тя била много уплашена. Баща му напусна семейството, за да работи в Гърция преди около 23 години и оттогава няма нищо общо с него. Любомир има по -малка сестра, която също се премести в Германия заради по -малкия си брат.

Майката е почина преди 5 години. Според близки тя е била начетена жена, преди да стане директорка на училището. Те живееха в Стара Загора със сина си. Според бабата на Ганка, затова самият Любомир не е завършил гимназия. Роднини го описват като мъдър, четящ, обичащ да чете книги със закони и обичащ да пътува на автостоп.

„Не знам какво да ви кажа, вече нямам думи. Майка му почина, баща му го няма 25 години, а той не иска да се оправи и това е. Не може. Няма го за два месеца, той дойде, прах го, почистих го, готвих, нахраних го. Седи десет дни, ето го отново изчезва. Той дойде като прасе. Сама съм. От безпокойство почина мъжът ми преди два месеца каза бабата на мъжа пред БНТ. Според нея той не е агресивен.

„Нищо не работи и той не иска, хората дойдоха, качиха го в колата, доведоха го, случайни хора, той обеща да работи, обеща да отиде и след това го нямаше месеци наред. Хората крещят: историите му са толкова умни , той беше перфектен ученик с майка си. Живееше в Стара Загора. Краде, много се краде. Този път реших, че ще го гоня, няма да го задържа тук “, допълни Ганка Якова.

Според чичото на Любомир, задържаният мъж е имал подобно поведение и преди. Той беше задържан от правоохранителните органи за паркиране, просия и фалшиво твърдение, че е сирак. Роднините му обаче настояват, че той не е психично болен. По -рано през деня стана ясно, че прокуратурата ще обвинява задържаните в заплахи за убийството на Ива Митва, председател на Народното събрание. Очаква се арестът му също да бъде удължен със 72 часа и ще изисква „задържане“ за постоянни престъпни дейности.

Яков беше задържан в Стара Загора късно снощи. Той напълно призна, че е изпращал заплашителни имейли до председателя на Народното събрание Ива Митева. Направи го от градина близо до жп гарата. Не е ясно от къде използва интернет. Името му става известно през 2020 г., когато е осъден на пробация за телефонни заплахи. След това, през 2019 г., той заплаши да взриви автогарата в Пловдив.Потвърди се, че заплашителното обаждане е било осъществявано многократно и е повдигнато от Стара Загора.

Известно е, че е имал много акаунти в социалните медии, където се представя за сирак и е търсил помощ от хора, като по този начин е заблуждавал тези, които са решили да му помогнат. Той също е замесен в хулигански акт – след скандал с шофьора на тежък камион, той счупил стъклото на камиона.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената