АВТО-МОТО 

Suzuki показа новото Jimny с избор от 2 двигателя

Suzuki разкри техническите характеристики на новото поколение на всъдехода Jimny за японския пазар. Моделът е съхранил рамната си конструкция и излиза в два варианта – базово и Sierra, които се отличават както по двигатели, така и по оборудване.

Новото Jimny разполага със система за задвижване на четирите колела, която се изключва, така и с раздатъчна кутия с понижаващи предавки. Дължината на всъдехода е 3480 мм, широчината – 1645 мм, а височината – 1725 мм. По този начин машината е със 195 мм по-късна, с 45 мм по-широка и с 20 мм по-висока от предшественика си. Пътният просвет е 210 мм.

Двигателите на всъдехода са турбомотор с обем 660 куб. см, развиващ 64 к.с. и 103 Нм въртящ момент, както и 1,5-литров атмосферен агрегат със 102 к.с. и 130 Нм. Двата двигателя могат да се съчетават с 5-степенна механична скоростна кутия или с 4-степенен автомат.

В списъка с оборудване на новото Suzuki Jimny влиза светодиодна оптика, климатик, безключов достъп, лети джанти, система за предотвратяване на челен сблъсък, за следене на мъртните зони и разпознаване на знаците. За модела са достъпни общо 4 стайлинг-пакета – Survival, Offroad, Heritage и Revival, които се отичават както по екстериора, така и по оборудването.

В Япония цените на всъдехода стартират от 1,5 млн. йени, което е около 11 660 евро.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ