Home » Спорт » Мъри преди Левски-Ботев (Пд): Спокойствие не ни трябва

Мъри преди Левски-Ботев (Пд): Спокойствие не ни трябва

Сподели новината

Треньорът на Левски – Станимир Стоилов, говори преди домакинството на Ботев Пловдив. Мъри заяви, че на отбора не му трябва спокойствие, а самочувствие и футболна агресия.

„Всички футболисти ще могат да вземат участие в мача. Мартин Петков е възстановен, но не е готов за игра с топка. По-добре да изчакаме и този мач да мине”, каза Стоилов.

„Факт е, че Ботев през тази година показва много добри игри, с добра комбинативност. Отборът израсна много през последната година. Ние трябва да се концентрираме върху нашата игра. Важно е ние как ще се представим. Важно е как ще се представим във фаза защита, защото Ботев играе комбинативен футбол. Убеден съм, че нашите футболисти трябва да играе на повече от максимума си от възможностите, тъй като е последен мач за годината на нашия стадион”.

„Спокойствие не ни трябва, трябва ни самочувствие, увереност и футболна агресия. Показвали сме, че можем да играем много по-добре от последните мачове. До ден днешен се справяме. Смятам, че цикълът трябва да се отрази добре на футболистите. Имаше време да се възстановят. Ако мачът беше от 17:00 часа, можеше да имаме една следобедна почивка. Не трябва да търсим под никаква форма сгъстения цикъл. Аз като футболист съм играл с месеци сряда-събота. Един футболист трябва да изиграе поне 6 мача за един месец. Не трябва да е оправдание, че ще играят 4-5 мача. Умората е в главата на човек. Трябва да се появи воля”, добави той.

„При нас кой знае кой знае какви размествания не правим. Ще преценим утре до мача кои са в най-добро състояние. Ако съм честен, не повече от 50% играта в защита се доближава до това, което искам да виждам. Трябва да отнемаме повече топката, за да не достига до линията на защитата. Трябва да се опитаме да отнемаме по-добре топката в предни позиции. Щом искаме от защитниците да изнасят топката, нормално да искаме от офанзивните да отнемат топката. Всеки футболист трябва да участва в двете фази”.

„Държа всеки футболист да е на максимума във всеки мач. За мен най-важно е футболистите да искат да се учат, да спазват тактическата дисциплина, да правят това, което треньорите искаме от тях. Спазват и принципите на Левски, не виждам причина да се разделяме с тях”, продължи треньорът на Левски.

„Ботев винаги е играл футбол. Минаха си през тяхната голгота. Вървят и в игрови план напред. Ние трябва да минем през тези неща. Всичко зависи как ще играем ние, много малко ще зависи от Ботев”, каза Стоилов.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About